HOLD PÅ HAT OG BRILLER

HASTIGHEDSTEST

En hastighedstest giver dig et overblik over din internethastighed. Her får du både indsigt i din download- og upload hastighed. Bemærk at testen er et øjebliksbillede og kan ændre sig fra gang til gang.

http://www.it-borger.dk/verktojer/bredbaandsmaaleren

Når du gerne vil teste din hastighed, så er der tre trin, som du skal udføre inden du tager testen, for at opnå det mest præcise resultat:

Slå din trådløse forbindelse fra og tilslut din computer med et Ethernet kabel direkte til routeren.

Sørg for at slukke alle enheder som er tilsluttet eller bruger netværket. Dette omhandler også enheder såsom digitalkameraer og printere.

Sidst skal alle programmer og tjenester lukkes, dette gælder også andre internetsessioner, firewalls og antivirusprogrammer (HUSK! At slå dem til igen efter testen).

Vær opmærksom på, at du ikke kan opnå en måling på 1000/1000, men hvis dit eget IT udstyr kan klare det og du følger den beskrevne fremgangsmåde, burde du altid kunne måle mindst 900/900. Hvis du vil læse mere om grunden til at du ikke kan måle 1000/1000, så læs her Hvad betyder 1000/1000 Mbit/s?

Hvis du ønsker at teste dit Wi-Fi signal på din mobil eller iPad, så vil vi anbefale at downloade speedtest.net app’en. Hvis du tester din hastighed via WiFi kan du ikke forvente samme hastigheder som hvis du måler med en PC der er kablet direkte til Routeren.

Der er mange forhold der kan forringe hastigheden på dit WiFi. Du kan læse mere her Hvor skal jeg placere min router?