SPØRGSMÅL OG SVAR

ROUTER
OG FIBERBOKS

Hvilket kabel skal jeg bruge til at forbinde fiberboks og router?

Et kabel er ikke bare et kabel. Det kan der selvfølgelig være uenighed omkring, men når man som os ved noget om kabler, så er der altså forskel. Vi lover at gøre det kort og sparre dig for den lange, tekniske forklaring.

Hvis du har købt en ny router, medfølger der et kabel, og dét skal du bare bruge. Hvis du ikke har anskaffet dig en helt ny router med et nyt kabel, skal du lige spidse ører, så du er sikker på, at du anvender et kabel, der kan klare en 1000/1000 Mbit/s forbindelse.  

Anvend kablerne Cat5e og Cat6

Kabler klassificeres i forskellige kategorier, og hver kategori henviser til en ISO-standard, som et netværkskabel overholder. Dét betyder, at det ikke er ligegyldigt, hvilket kabel du anvender til din 1000/1000 Mbit/s fiberforbindelse. De kabler, du kan anvende, er følgende: Cat5e og Cat6. Disse typer kabler kan klare 1000 Mbit hastigheder.  

Hvis du modsat anvender et andet kabel, der kun kan klare 100 Mbit hastigheder, får du nemlig aldrig mere end 100 Mbit igennem. Andre kabler kan desuden være skærmede, og da fiberinstallationen ikke kører med skærmede stik, er det vigtigt at holde sig fra denne type skærmede stik. Brug altid Cat5e eller Cat6, da disse vil kunne klare 1000 Mbit hastigheder.