SPØRGSMÅL OG SVAR

ROUTER
OG FIBERBOKS

Hvorfor skal jeg have en router?

Der er 3 gode grunde til at have en router:

Trådløs internetforbindelse

En router giver dig mulighed for at have et trådløst netværk i dit hjem - også kaldet wi-fi. Hvis du ikke havde en router, skulle du have et kabel koblet til din computer. Det svarer til at have en god gammeldags fastnettelefon, hvor ledningen er nødvendig. Så hvis du vil have trådløst internet, kræver det en router.

Flere enheder

En router forbinder dine forskellige enheder (eksempelvis computer, tablet og mobil) til internettet. Hvis du har flere enheder, der går på internettet, i dit hjem, skal du have en router. Ellers er det ikke muligt at koble flere enheder på dit netværk.

Mere sikker internetforbindelse

En router gør din internetforbindelse mere sikker mod hackerangreb. Det lyder næsten som en scene taget ud af en film, men ikke desto mindre er sikkerhed et vigtigt parameter, når vi snakker internet. Med en nyere router har du mulighed for at sikre dig med routerens firewall og dermed beskytte dine enheder mod udefrakommende trusler. Husk dog altid at være kritisk, når du er online, da du vil kunne udsættes for eksempelvis virus, når du bruger internettet, selvom du har en router.